Kajian Srikandi menyentuh ttg penemuan semula “malay city states” yang berkaitan dgn jati diri, asal usul dan susur galor orang melayu. Misteri Raja Matahari (Maatheru) dan Benua Mu dari “kawasan yang sentiasa disinari cahaya matahari di sepanjang tahun” serta kaitannya dengan asal-usul raja-raja Mesir Kuno Horus aka Ra. Terkait juga dengan Raja Perahu dan Permaisuri HATInya dari Punt yang mempengaruhi gelaran raja-raja Mesir terkemudian kepada Paroah/Phrae aka Firaun. Punt merupakan Tanah Nenek Moyang para Firaun Mesir. Rahsia Raja Maatheru dari Benua Mu itu pula menjadi buruan kepada penganut Theosopy New Age Religion yang mencari-cari siapakah”master race” yang menurunkan Ilmu-ilmu Mistik Berkenaan Alam Semesta (manipulasi tenaga alam) kepada tamadun2 kuno di timur tengah.

Friday, 17 January 2014

Cacing "baru" nak naik ke mata.................??




sewaktu bekerja di syarikat yang majoriti pekerjanya bukan dari sebangsa dan bukan dari seagama, ada juga terasa bahang dari percikan api perkauman serta berbezaan agama dikalangan mereka terhadap saya yang minoriti ini. sementelahan ramai dari mereka bukan saja menganut agama "3 in 1", malahan mereka juga alim2 belaka dan sangat aktif menghadiri aktiviti keagamaan di hujung minggu.

namun di waktu itu, bahang perbezaan agama tidaklah terlalu panas, hanya sepoi2 bahasa je di bawa angin lalu kerana keadaan masih terkawal

tapi lama-kelamaan bahang yang asalnya terasa hanya sipi2, akhirnya mencapai klimaknya terutama bila mereka berjaya mendapatkan beberapa buah negeri di tanah melayu hasil dari perjuangan pilihanraya democrazy. ia berlaku bilamana pada suatu hari ketika saya yang sudah naik angin terpaksa bergaduh mulut dengan seorang pegawai operasi (yang berlainan bangsa dan menganut agama 3 in 1). disebabkan terasa dirinya yang so called berpangkat tinggi itu dicabar oleh seorang pekerja melayu islam, maka terkeluarlah kata2 yang selama ini agaknya dipendam sekian lama di dalam lubuk hatinya yang paling dalam terhadap orang melayu islam

" i don't care if your god is Allah, but you have to do what you are supposed to do as i instructed" ujar pegawai operasi tersebut dengan nada yang cukup marah seperti sudah tidak dapat ditahan lagi

saya agak terkejut dengan reaksi serta kata2 yang dilontarkan itu, "eh....kita cakap pasal kerjalah......yang engkau kaitkan dengan Tuhan aku tu kenapa? apasal tiba2 naik angin semacam je dan sebut Allah, aku tak sentuhpun walau sekelumit tentang agama dan pegangan kau" getus hati saya bersendirian

pada waktu itu, isu kalimah Allah memang sudah berleluasa, saya yakin dan percaya isu tersebut juga sering dibincangkan oleh mereka semasa menghadiri service di rumah ibadat mereka saban minggu

"oh...engkau terbawa2 dengan isu kalimah Allah yang sedang diperjuangkan tu dengan niat nak menyesatkan orang melayu islamlah" getus hati saya lagi, berkata2 sendiri

sekiranya saya diwaktu dan ketika ini masih bekerja di syarikat tersebut, saya tidak dapat mengagak sejauh mana pula bahang yang terpaksa dihadapi, lebih2 lagi dimasa ini mereka sudah nekad untuk berdakwah secara terang2an dikalangan rakyat malaysia dengan modus operandi pergi kesatu2 tempat secara berkumpulan (10-20 orang), kemudian bergerak dalam kumpulan kecil (2-4 orang), berjalan dari rumah ke rumah sambil mengedarkan risalah sesat mereka kepada penghuni rumah

TERBARU! Mubaligh Kristian Masuk Kampong – Modus Operandi Yang Sama

Orang Melayu Bertelingkah – Mubaligh Kristian Masuk Kampung Melayu Mendakyah


maka adakah cacing sudah naik kemata atau "baru" je nak naik ke mata......???

nota: maksud peribahasa cacing naik ke mata - kelakuan atau perbuatan yang melampau.
Contoh Ayat: "Nampaknya perbuatan missionari yowtai evangelist itu seperti cacing naik ke mata," kata seorang pegawai agama




dulu ditahun 80an dan 90an, kita biasa mendengar isu2 kristianisasi yang giat dijalankan diseluruh nusantara terutamanya di indonesia
jika diamati, malaysia adalah satu2nya negara yang masih belum dapat mereka tawan untuk dipersembahkan kepada grand master mereka demi melengkapkan agenda new world order di fasa terakhir ini

cubaan demi percubaan telah dilaksanakan secara sembunyi mahupun samar2 demi mencapai agenda israel raya

memandangkan tanah melayu "nampak" agak ampuh untuk diterjah, maka mereka yang sudah terlalu kesuntukan masa serta amat terdesak telah mengenepikan segala halangan sama ada dari sudut undang2/perintah sultan/sensitiviti agama/perlembagaan/kontrak sosial dan apa2 sahaja yang sedang kita cuba pertahankan ini, dan mereka tanpa dapat ditahan2 lagi telah keluar berdakwah secara terang2an pula di tengah masyarakat

ya....bila keadaan 'panas' ini berlaku, sudah tentu hati kecil kita mula mencari2 dan tercari2 sumber ilmu/maklumat yang boleh menjadi pedoman dan bekalan untuk menghadapi hari2 mendatang yang nampak seperti semakin panas cuacanya

seorang rakan telah melihat video2 syarahan oleh Dr Zakir Naik, seorang genius muslim yang berasal dari India. rakan tersebut juga melihat video syarahan oleh Syaikh Maulana Hisham Kabbani, seorang lebanon-american muslim yang bermastautin di usa, juga seorang genius muslim yang telah banyak membuat sumbangan kepada dunia islam diperingkat antarabangsa

kedua2 genius muslim tersebut telah banyak memberi lontaran2 idea terutama mengenai perbandingan agama. Dr Zakir Naik adalah seorang penghafal kitab2 agama yang super-duper genius, yang direzekikan Tuhan untuk memahami semua kitab2 seperti veda, purana, injil, bible, perjanjian lama, perjanjian baru, hadis bukhari, hadis muslim dan sudah semestinya Al Quran juga

alim ulama sebegini merupakan suatu anugerah daripada Tuhan kepada ummat islam yang dahagakan ilmu serta petunjuk yang benar, yang amat diperlukan disaat dan ketika ini untuk berhadapan dengan penganut2 agama 3 in 1

sesungguhnya cubaan musuh dalam melaksanakan agenda israel raya dan  new world order yang didalangi oleh yowtai evanglis itu adalah benar belaka
sebagaimana malaysia merupakan benteng terakhir untuk mempertahankan iman dan islam yang bertunjangkan aqidah sunnah wal jamaah itu juga adalah benar
dan semua ini merupakan 'muqadimah' bagi suatu perjuangan yang akan diterajui nantinya oleh Nabi Isa AS dalam memperbetulkan aqidah manusia2 yang menganut agama 3 in 1....yang mana janji Tuhan bahawa Nabi Isa AS itu akan turun dari langit dan memerangi serta membunuh dajjal juga adalah benar

jadi sama2lah kita rapatkan saf2 tautan hati sesama umat islam, renungkanlah dalam2 kearah wajah2 comel tulus-mulus adik2 dan anak2 kita yang masih kecil, kenangkanlah susah-payah serta cabaran yang terpaksa dihadapi oleh para pemudi/pemuda serta anak2 remaja kita, yang mungkin masih terlalai dengan rempit/bohsia/dadah, ingatilah juga kakak/abang/saudara-mara kita yang setiap masa berhempas-pulas bekerja siang-malam demi survival menghadapi kos sara hidup yang semakin meninggi.................sayangi iman mereka sebagaimana kita menyayangi iman diri kita sendiri..............apakah mereka juga sedar akan cabaran yang sedang kita hadapi? adakah mereka prihatin tentang dugaan new world order?................adakah mereka perasan dengan kelibat yowtai-evangelis yang sudah mula 'mengganas' dengan agenda agama 3 in 1? .........................adakah mereka juga akan mula berminat mendengar hujah2 ilmiah perbandingan agama oleh Dr Zakir Naik dan Syaikh Maulana Hisham Kabbani...?.......................adakah?................adakah?.....

Dr.Zakir Naik Amazing Reply - Hindu Convert to Muslim [Malaysia]

Soalan Saudara Kristian Kepada Dr. Zakir Naik

project3_jesus bukanlah anak Tuhan

Allah in the Malay Bible? - Dr Zakir Naik




ya.......
.............ambillah langkah pertama untuk mula menyayangi dan prihatin terhadap saudara2 seagama kita
.............ambillah langkah pertama untuk mula menjaga tepi kain2 jiran tetangga kita kalau2 mereka didatangi oleh tetamu larangan yowtai-evangelis itu
............ambillah langkah pertama untuk mula berdoa dan mendoakan keselamatan dan kesejahteraan iman semua umat islam tanpa mengira latar-belakang dan walau siapapun mereka


ya.....ambillah langkah2 pertama itu kerana ia merupakan sumbangan yang boleh kita berikan demi melihat kelangsungan agama Islam yang benar  tetap utuh bertapak di bumi bertuah ini




14 comments:

  1. Allah NAMA Tuhan Islam?
    Arab Kristian guna Allah kau taknak bom diorang ke? Orang Melayu sibuk nak memonopolikan perkataan BAHASA ARAB ni apa lah. Allah tu perkataan bahasa Arab, digunakan utk single deity, kalau god of multiple deities, guna ilah. Rabb maksudnya LORD atau TUAN, bukan Tuhan. Orang yg cakap bahasa Arab kat negara-negara Arab guna Allah untuk Tuhan, tak kisahlah Muslim, Kristian, Deist, Jewish etc guna Allah. Dekat sekolah diorang belajar Bahasa inggeris, Allah is translated into God with capital G. Cuba cakap kat pak Arab "Allah is God of Muslims" mesti diorang cakap kau bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhan kristian ialah jesus.kenapa sekarang nak tukar Allah pulak?memang betul Allah translared into God sbb memang Allah itu Tuhan.tak kisah kalau arab cakap melayu bodoh sebab memang Allah is God of muslim.bagiku tuhanku,bagimu tuhanmu.

      Delete
    2. Bodoh btul anon 7:00

      Bila masa Allah tuh alih bahasa? Allah adalah nama khas. Boleh ke aku letak nama nko kat anjing? x boleh kan sebab itu nama khas mak bapak nko bagi

      Sapa yg paling layak guna perkataan Allah nie:

      Allah sendiri la. Bukti?

      [1] Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa;
      [2] “Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat;
      [3] “Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan;
      [4] “Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya”.

      Kan Allah dah bagi tau dia Esa, n Allah dah bagitau dlm surah al yunus 31

      “Katakanlah: Siapakah yang memberi rezeki kepadamu dari langit dan bumi atau siapakah yang memiliki penciptaan pendengaran dan penglihatan? Siapakah yang mengeluarkan yang hidup dari yang mati dan mengeluarkan yang mati dari yang hidup dan siapakah yang mengatur segala urusan? Maka mereka akan menjawab: Allah! Maka katakanlah: Mengapa kamu tidak bertaqwa kepadaNya?"

      Tuh dia klu dah mengaku Allah yg cipta, napa x bertaqwa lagi? Masih blum mau berfikir? Byk2kan istigfar n kembali kepada Allah yang Esa, bukan tiga

      Wallahualam

      Delete


  2. Biar la orang nak sebarkan apa2 kepercayaan sekali pun. Cuma saya tak sukalah kalau sebarkan cara memekik atau guna kekerasan. Jangan la sibuk tuding jari kat kepercayaan orang lain. Bukan semua Kristian percaya Trinity (God 3 in 1) la oiiiiii. Pergi google Unitarian Christian, Jehovah's Witnesses.

    ReplyDelete
  3. I was born a Sunni Muslim but I left Sunnism. Masa saya masih Sunni, saya termakan kata2 ayah saya yg extremist-Sunni-in-the-icloset bahawa Hitler orang yg baik sebab bunuh banyak Yahudi dan Osama was a great person. When I was a Sunni I liked Hitler, Osama, wanted to kill Jews. Tapi lama2 bila saya kaji Islam melalui pelbagai perspectives, saya rasa bodoh sangat for saying those darn things. Too much fairytales in BOTH SUNNISM AND SHIAH. Kalau Nabi Isa masih hidup, that means Nabi Muhammad bukan PENYUDAH segala Nabi la kan? Tak ada pulak Dajjal dalam Quran. Dajjal tu cuma mitos cedok daripada mitos Rome je setahu saya.

    Dekat Malaysia bila ada orang Kristian atau apa2 kepercayaan lain yg cuba disebarkan, mesti Melayu Muslim bertindak ganas dan bahaya.

    Banyak lagi sebab saya tinggalkan Sunnism-
    1. Merendahkan, menindas dan menghina wanita.
    Senang betul lelaki nak ceraikan kan? Just LAFAZ aje lafaz talak tu terus valid cerai tu macam magic spell. Kalau lafaz talak 3 walaupun tak pernah cerai sebelum ni, equivalent to betul2 dah cerai tiga kali. Wanita yg dicerai tu tak bebas sebab kena tunggu iddah. Lelaki yg cerai tu bebas nak kawin lain. Tapi bila perempuan nak cerai, kena ikut keputusan QADI. Kononnya hak talaq ni sebab lelaki akal lebih banyak daripada perempuan. Tengok je lah divorce rate kat Malaysia, TINGGI di kalangan Muslims. Semuanya pasal lafaz talak ni, lelaki yg lafaz tu banyak akal sangat lah? Selain itu, wanita paling banyak dalam neraka. Alasannya, perempuan lebih bodoh, status wanita lebih rendah dalam agama, wanita tak grateful kepada suami, ibadat wanita kurang sebab ada period. Aiyya, wanita diharamkan solat, puasa dan baca atau sentuh Quran masa haid tapi salah wanita jugak sebab kurang ibadat? Wanita jugak wajib taat SEPENUHNYA pada suami tapi suami boleh buat suka hati dia. Ayyya perkahwinan menurut Sunnism ni sebenarnya husband is the master while the wife or wives are the slaves. Dah lah tu syurga isteri bawah tapak kaki suami, yg bermaksud nasib isteri di akhirat terletak sepenuhnya pada keredhaan suami. Kalau suami tak suka, tak puas, isteri go to hell. Wanita juga sama macam anjing hitam dan keldai sebab bila 3 jenis makhluk ni lalu depan orang solat, solat batal. Isteri yg refuse puaskan kehendak s*x suami pun kena laknat dengan malaikat sampai subuh. Rendah betul status wanita dalam mainstream version of Islam.
    2. Violence.
    Kalau orang murtad atau dah hilang kepercayaan terhadap Islam, Sunnism suruh bunuh murtad sebab darah murtad halal.
    3. Racial discrimination.
    Asal Yahudi je jahat. Tak habis2 salahkan Yahudi. Bukan semua Yahudi tu Zionists lah oiiii. U all benci sangat Yahudi tapi tiru ajaran Yahudi- rejam dengan batu, bunuh murtad, pedophilia, suruh wanita berbungkus kononnya wanita tu lah akibat lelaki nak rogol, jambang dan bermacam lagi.
    4. Against reason and logic.
    Minum air kencing unta? Bumi duduk kat atas paus? Bumi tu flat? Quran suruh guna otak, tapi Sunnism ajar sape yg guna akal, akan masuk neraka.

    Tengok je la Osama b Laden, al Qaeda, Taliban, suicide bombers, belaka Sunni. Again I am not Shia okay. I uphold reasons and use reasons to scrutinize religions atau mazhab.

    Takdak "PEACE" pun dalam ajaran "Islam" versi mainstream.

    Quran sebenarnya tak ajar benda bodoh dan gila, tapi mazhab2 baru termasuklah Sunnism ajar fairytales.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi bukti mengatakan ajaran ahli sunnah wal jamaah tu ajar semua yang anda tuliskan.menuduh tak ada bukti itu semudah petik jari saja.

      Delete
    2. Anon 708
      Lu sunni ka, cunni ka...apa lu ingat lu promosi kat sini orang kat sini nak ikut lu ka...hargh ptuiiiih....Lu yg jahil kata mazhab tak betul...kalu lu betul sangat lu buat lah lu punya mazhab....hampeh lu pun kintang kintung punya kaki lagi mau kondem mazhab...

      Kalau tak pandai menari jangan salahkan lantai....

      Harg ptuihhh

      Delete
    3. for sure Anon 708 is shia

      that's what they do, telling n spreading lies, n eventually will become the follower of master of liars (Dajjal / Thajjal - al masih).

      Ooppss sorry, khatamuambia' is Muhammad s.a.w. Isa a.s. will not descend to preach a new syariat, he will be a follower of Muhammad s.a.w. Isa a.s. will break the cross of christianity and kill final imam of shia n god of jew which is dajjal. That's absolute true.

      Delete
  4. Pope Francis pun banyak pengetahuan, tapi tak semestinya ajaran dia betul kan? Sama la macam Zakir Naik, dia ni dikira genius di mata Sunnis tapi tak semesti ajaran dia betul kan? Zakir ni hypocritical sbb bila nak try to convert non muslims, dia guna Quran je, pastu tipu pasal ratio lelaki dan wanita, cover up sana sorok sini, tipu sana sini, tapi dengan muslims, guna hadith je memanjang.

    ReplyDelete
  5. Sudah sudah la perancangan anda semua nak merosakkan islam.anda tidak akan menang.sebab Allah sudah berjanji kemenangan bagi pihak yang beriman

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. http://inidunianusantara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. http://inidunianusantara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Great job anon 708.remember...follow the protocol...

    ReplyDelete