Kajian Srikandi menyentuh ttg penemuan semula “malay city states” yang berkaitan dgn jati diri, asal usul dan susur galor orang melayu. Misteri Raja Matahari (Maatheru) dan Benua Mu dari “kawasan yang sentiasa disinari cahaya matahari di sepanjang tahun” serta kaitannya dengan asal-usul raja-raja Mesir Kuno Horus aka Ra. Terkait juga dengan Raja Perahu dan Permaisuri HATInya dari Punt yang mempengaruhi gelaran raja-raja Mesir terkemudian kepada Paroah/Phrae aka Firaun. Punt merupakan Tanah Nenek Moyang para Firaun Mesir. Rahsia Raja Maatheru dari Benua Mu itu pula menjadi buruan kepada penganut Theosopy New Age Religion yang mencari-cari siapakah”master race” yang menurunkan Ilmu-ilmu Mistik Berkenaan Alam Semesta (manipulasi tenaga alam) kepada tamadun2 kuno di timur tengah.

Wednesday, 16 April 2014

Percaya .....Dan Terus Berdoa.....PastiPercaya

Lirik lagu Percaya
Dinyanyikan oleh Hazama, Dina Nadzir dan Astro Radio All Stars
Komposer/Penulis Lirik: Faizal Tahir/Mike Chan

Berlalu awan langit nan suram
Membawaku cahaya baru

Hari semalam
Ku lepaskan
Esok hari bawa harapan
Teruskan

Chorus:
Biarpun jauh dari mata
Takkan hilang di hati
Terus gagah melangkah
Pasti

Hari hari yang ku lalui
Pada Tuhan ku berdoa
Waktu kan mengubati
Pasti

Woah...
Percayalah
Woah...
Selamanya
#Pray For Hope MH370 - Song by Arul & Jay

colourful birds that expand your wings to fly
tell us if you see our flight in the sky

like dipping moon with the rise of the dawn
where you hiding your self?
please come back...
come to clear the tears of your loved ones!

oh dear God, why you stay silent?
whom you angry with?

colourful birds that expand your wings to fly
tell us if you see our flight in the sky

like dipping moon with the rise of the dawn
where you hiding your self?
please come back...
come to clear the tears of your loved ones!

oh dear God..
show your mercy for the safe return of them!
show your mercy for the safe return of them!
show your mercy for the safe return of them!

saya kongsikan sambungan analisis kritis oleh sdr Azli Shukri seperti berikut:

saya kopi-pasta perenggan terakhir dari artikel Azli dalam Episod 7

Walaupun semua kaedah "lembut" ini sudah dan sedang dilakukan oleh AS terhadap negara-negara di Asia Tenggara, namun ia masih belum memuaskan nafsu para pemilik modal antarabangsa ini. Menurut "mereka" cara ini terlalu lambat bagi mencapai tujuannya menguasai rantau ini, khususnya Malaysia. Politik Malaysia masih tetap stabil, rejim pentadbirannya pula masih tidak bertukar, manakala "orang harapan" mereka pula bakal dipenjarakan. Semua ini menggusarkan mereka, masa semakin suntuk, jika negara ini masih tidak tunduk sepenuhnya mengikut kehendak dan nafsu serakah mereka - maka tidaklah mustahil negara kecil yang degil ini pada satu masa dahulu - akan bangkit dengan bantuan China - membawa satu harapan kepada dunia Islam - nun jauh di sana, di Asia Tenggara ada sebuah negara kecil yang penduduknya komited terhadap Islam dan agama Muhammad itu berkembang dengan cukup subur bersama amalan serta ilmu - Dan "mereka" memilik hujah bahawa ada tanda-tanda Islam bangkit dari sana - dengan itu, sesuatu patut segera "dihilangkan".

dan apakah yang telah "dihilangkan" atau "dighaibkan" itu??

tidak lain dan tidak bukan ialah MAS MH370 bukan??

tetapi adakah hanya MAS MH370...yang "hilang" ??

bagaimana dengan nyawa anak2 kita seramai 6 orang yang telah "hilang" dalam acara world music angkara dari uji-kaji dadah jenis baru yang belum diketahui namanya??

bagaimana dengan hak penggunaan nama "ALLAH" secara ekslusif oleh orang islam di selangor yang telah "hilang" baru2 ini  pada 14-04-14 ??

bagaimana dengan kemudahan bekalan air bersih yang sudah "hilang" dari sebahagian penduduk negeri selangor yang hampir/boleh saja menjejaskan ekonomi negeri/negara akibat dari manipulasi sumber bekalan air bersih yang sudah sekian lama dirancang demi kemudahan rakyat jelata  ??
No comments:

Post a Comment